یکی از مراحل مهم در الگوریتم سیستم سازی، فرایند نویسی است. مدلسازی فرایند یک مدل بصری از جزئیات هر سیستم و فرایند را نمایش خواهد داد که مبنای یکپارچگی در کسب و کار خواهد بود.
فرایندهای کسب و کار اگر به طور دقیق و به درستی استخراج و ترسیم شده باشد، یک ابزار قوی و یک سنگ بنای اساسی برای سیستم سازی به عنوان ریشه محکم برای رشد و توسعه پایدار کسب و خواهند بود.
مایکل همر: فرایندها در تمام کسب و کارها وجود دارند. یعنی فعالیتهای کسب و کار از طریق فرایندها انجام میشود.
چرا فرایند نویسی(مدلسازی فرایند)؟
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در مدلسازی فرایند
تیم آکادمی سیستم سازی با تجربه طولانی در این زمینه، میتواند به سرعت فرایندهای کسبوکار شما را مدلسازی و در حین کار به شما آموزش دهد تا سایر فرایندها را خودتان بتوانید مدلسازی نمایید.
یک تصویر گویاتر از هزار کلمه است. همین یک دلیل برای مدلسازی فرایندها (فرایندنویسی) کافی است منتها برخی از مهمترین دلایلی که باید بر اساس آنها اقدام به مدلسازی فرایندها نمود عبارتند از:
بر اساس الگوریتم سیستم سازی، مرحله تحلیل و بهبود فرایندها درگام هفتم الگوریتم و بعد از مدلسازی فرایندها(فرایند نویسی) قرار دارد. در این مرحله باید فرایندها را به صورت دقیق و سیستماتیک مورد تحلیل قرار دهیم و فرایندهای دارای مشکل را بهبود داده و مشکلات آنها را برطرف کنیم.
البته این بدان معنی نیست که همه فرایندهای کسب و کار نیاز به بهبود دارند و ممکن است وضعیت فعلیشان قابل قبول باشد. البته بهبود یک چیز نسبی است و انتها ندارد ولی باید بتوانیم بین وضعیت همه فرایندها از نظر بهبود تعادل ایجاد کنیم.
برخی از شرایطی که تحت آنها بهتر است فرایندها را تحلیل کنیم عبارتند از:
در این مرحله ممکن است تصمیم بگیریم:
چرا تحلیل و بهبود فرایند؟
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در تحلیل و بهبود فرایند
لزوم داشتن برنامهریزی استراتژیک درحالحاضر بر کسی پوشیده نیست. در کشورهای توسعه یافته بنگاههای اقتصادی از ابعاد بسیار کوچک چند نفره تا بسیار بزرگ، همگی برنامهریزی دارند. برنامه ریزی استراتژیک، باعث افزایش هوشیاری و آگاهی سازمان نسبت به پویایی محیط میشود.
نداشتن برنامه استراتژیک باعث می شود، منابع در جهات مختلفی که نهایتاً منجر به ایجاد ارزش افزوده نشود، صرف شوند.
حتی اگر شما کسبوکاری یکنفره هم داشته باشید و بهصورت فریلنسر کار کنید، باز هم ضروری است چشمانداز مشخصی برای خود تعریف کنید و مأموریت خود را بدانید و ارزشهای خود را بشناسید.
در الگوریتم سیستمسازی، گام اول برنامهریزی است. علاوه بر این برنامهریزی استراتژیک اولین گام در راهاندازی کسبوکار باید باشد! بدون برنامه چطور انتظار موفقیت را دارید؟!
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در تحلیل و بهبود فرایند
تدوین ساختار مناسب علاوه بر آثار اقتصادی، در چابکی، افزایش کارایی و اثربخشی (بهرهوری) کسب و کار یکی از کلیدیترین عوامل اثرگذار است.
در این محیط پویا، سازمانی موفق است که ضمن تحقق سایر شرایط، مناسبترین ساختار را با توجه به اهداف و تواناییهای خویش بهکار گرفته و برای استمرار و امتداد شادابی و نشاط بایستی رضایت مستمر کارکنان را فراهم آورد تا نتیجه نهایی کارشان پیوسته به ارزش افزوده منتج شود.
طراحی ساختار کسب و کار یک جنبه حیاتی برای شروع و راه اندازی و حتی بقای یک کسب و کار است.
چارت سازمانی، نقشه بصری از ساختار یک سازمان است که روابط بین بخشها، واحدها و افراد را نشان میدهد. این چارت، سلسله مراتب سازمانی، خطوط گزارشدهی و ارتباطات بین بخشهای مختلف را مشخص میکند. از سوی دیگر شرح شغل، سند جامعی است که وظایف، مسئولیتها، اختیارات و شرایط احراز هر پست سازمانی را به طور دقیق بیان میکند.
ساختارکسب و کار مانند یک نقشه راه برای شما عمل میکند و به همه افراد کسب و کار کمک میکند تا بدانند وظیفه آنها چیست و چگونه میتوانند به بهترین شکل به اهداف سازمان کمک کنند
چرا طراحی ساختار کسب و کار؟
تمازهای آکادم سیستم سازی در طراحی ساختار کسب و کار
در محیط پرشتاب امروزی، برای کسبوکارها بسیار مهم است که یک مسیر روشن و راهی ساده برای اندازهگیری پیشرفت و ارزیابی عملکرد کسب و کار خود داشته باشند. اهداف و نتایج کلیدی (OKRs) چارچوبی را ارائه میکنند که به کسب و کارها کمک میکند تیمهای خود را همسو کنند، اهداف بلندپروازانه را تعیین کنند و عملکرد خود را به طور مؤثر پیگیری کنند. در واقع بسیاری از کسب و کارهای موفق دنیا از چارچوب OKR برای ارزیابی عملکرد در کسب و کار خود بهره می برند.
غول های فناوری دنیا مثل گوگل، آمازون، نت فیلیکس، اسپوتیفای و… از این چارچوب برای ارزیابی عملکرد کسب وکار خویش استفاده می کنند.
چرا پیادهسازی و استقرار OKR؟
تمایزهای آکادم سیستم سازی در طراحی ساختار کسب و کار
اتوماسیون فرآیند رباتیک در واقع یک سیستم نرم افزاری است که به شما کمک می کند که کارهای تکراری، روتین و زمانبر را از طریق این نرم افزارها (یا همان ربات) ها انجام دهید. در واقع شما به کمک نرم افزارها، ربات های نرم افزاری (نه فیزیکی) میسازید و به آن ها دستور می دهید که چه کاری انجام دهند. این ربات ها می توانند فعالیتهای بسیاری انجام دهند. تقریبا می توان گفت هرکاری که شما در ارتباط با سیستم ها، نرم افزارها و … انجام میدهید را این ربات ها تقلید کرده و به بهترین وجه انجام می دهند. این ربات ها می توانند دستیار شما باشند و بخشی از فعالیت های زمانبر خسته کننده و روتین شما را به عهده گیرند.
چرا پیاده سازی و استقرار اتوماسیون فرآیند رباتیک(RPA)؟
تمایزهای آکادم سیستم سازی در پیاده سازی و استقرار اتوماسیون فرآیند رباتیک(RPA)
نرم افزار نامناسب سیستم سازی کسب و کارتان را با شکست مواجه میکند. انتخاب نرم افزارهایی که نیازکسب وکار شما را برآورده کرده و به سیستم سازی کسب و کارتان کمک کند نیازمند شناخت کامل نرم افزارها و نیازمندی های کسب و کارتان است. انتخاب هوشمندانه در این حوزه مهم است پرا که علاوه بر هزینه مالی که صرف میکنید هزینه زمان و استقرار نرم افزار را هم باید در نظر بگیرید، تصور کنید تمام این منابع و هزینه ها در جای اشتباهی صرف کرده باشید.
چرا مشاوره انتخاب نرم افزار؟
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در مشاوره انتخاب نرم افزار
داشبوردهای مدیریتی به عنوان یک ابزار قدرتمند و بصری، نقش محوری در سیستمسازی کسبوکار ایفا میکنند. این ابزارها با ارائه یک نمای کلی و به روز از عملکرد کسبوکار، به مدیران کمک میکنند تا تصمیمات آگاهانهتر و سریعتری اتخاذ کنند و در نهایت به بهبود بهرهوری و کارایی سازمان منجر شوند.
داشبورد مدیریتی یک نمایش بصری از دادههای کلیدی کسبوکار است که به مدیران امکان میدهد تا به سرعت وضعیت فعلی سازمان را درک کنند و روندهای آتی را پیشبینی نمایند. این داشبوردها معمولاً از نمودارها، جداول و شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) استفاده میکنند تا اطلاعات پیچیده را به صورت ساده و قابل فهم ارائه دهند.
برای بهرهبرداری حداکثری از داشبوردها، سازمانها باید به کیفیت دادهها، انتخاب KPIهای مناسب، طراحی بصری جذاب و فرهنگسازی استفاده از دادهها توجه کنند.
چرا استقرار داشبورد مدیریتی؟
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در استقرار داشبورد مدیریتی