لیست خدمات آکادمی سیستم سازی
فرایندنویسی(مدلسازی فرایند)
یکی از مراحل مهم در الگوریتم سیستم سازی، فرایند نویسی است. مدلسازی فرایند یک مدل بصری از جزئیات هر سیستم و فرایند را نمایش خواهد داد که مبنای یکپارچگی در کسب و کار خواهد بود.
فرایندهای کسب و کار اگر به طور دقیق و به درستی استخراج و ترسیم شده باشد، یک ابزار قوی و یک سنگ بنای اساسی برای سیستم سازی به عنوان ریشه محکم برای رشد و توسعه پایدار کسب و خواهند بود.
مایکل همر: فرایندها در تمام کسب و کارها وجود دارند. یعنی فعالیتهای کسب و کار از طریق فرایندها انجام میشود.
چرا فرایند نویسی(مدلسازی فرایند)؟
- کاهش ابهامات و افزایش شفافیت
- بهبود جریان کار
- کاهش خطاهای انسانی
- افزایش بهرهوری
- تسهیل در اتوماسیون
- تسهیل در آموزش
- بهبود تصمیمگیری
- آمادگی برای تغییر
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در مدلسازی فرایند
- استفاده از استاندارد جهانی BPMN: استفاده از BPMN بهترین و جامع ترین استاندارد مدلسازی فرایند در جهان به شمار میرود.
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی: استفاده حرفه ای ترین نرم افزارهای مدلسازی فرایندها یعنی نرم افزار ویژال پارادایم
- تیم با تجربه و متخصص: بهرهگیری از تجربیات تیم در مدلسازی فرایندهای بیش از 40 سازمان
تیم آکادمی سیستم سازی با تجربه طولانی در این زمینه، میتواند به سرعت فرایندهای کسبوکار شما را مدلسازی و در حین کار به شما آموزش دهد تا سایر فرایندها را خودتان بتوانید مدلسازی نمایید.
یک تصویر گویاتر از هزار کلمه است. همین یک دلیل برای مدلسازی فرایندها (فرایندنویسی) کافی است منتها برخی از مهمترین دلایلی که باید بر اساس آنها اقدام به مدلسازی فرایندها نمود عبارتند از:
- مدلهای فرایندی يك ابزار كمك آموزشي خوب هستند.
- مدلها نسبتاً ساده و سريع هستند و براي تكميل نيازمند هزينههاي زياد نيستند.
- مدلها براي درك و تفهيم مناسب هستند.
- مدلها سبب ايجاد يك بسترپايه جهت اندازهگيري ميشوند.
- مدلها انجام امور تجزيه و تحليل فرآيند و شبيهسازي آنرا تسريع مينمايند.
- مدلهای استاندارد توسط افراد مختلف درک یکسانی میشوند.
- مستندسازی روالها و فرایندها منجر به تبدیل دانش ضمنی به دانش صریح و مستند شده و چرخه مدیریت دانش را در کسب و کار تسهیل خواهد نمود.
تحلیل و بهبود فرایندها
بر اساس الگوریتم سیستم سازی، مرحله تحلیل و بهبود فرایندها درگام هفتم الگوریتم و بعد از مدلسازی فرایندها(فرایند نویسی) قرار دارد. در این مرحله باید فرایندها را به صورت دقیق و سیستماتیک مورد تحلیل قرار دهیم و فرایندهای دارای مشکل را بهبود داده و مشکلات آنها را برطرف کنیم.
البته این بدان معنی نیست که همه فرایندهای کسب و کار نیاز به بهبود دارند و ممکن است وضعیت فعلیشان قابل قبول باشد. البته بهبود یک چیز نسبی است و انتها ندارد ولی باید بتوانیم بین وضعیت همه فرایندها از نظر بهبود تعادل ایجاد کنیم.
برخی از شرایطی که تحت آنها بهتر است فرایندها را تحلیل کنیم عبارتند از:
- وقتی مسائل ناشناخته بروز میکنند، مانند تاخیرهای مداوم یا افزایش شکایات مشتریان.
- افراد درک واضحی از نحوه انجام فرآیند ندارند.
- قبل از مکانیزاسیون فرایندها و برای اطمینان از اینکه فرآیندها بهینهسازی شدهاند.
- وقتی یک تیم میخواهد فرآیندی را با یک نسخه جدید جایگزین کند.
در این مرحله ممکن است تصمیم بگیریم:
- فرایندی را حذف کنیم.
- فرایندی را بهبود دهیم.
- فرایندی را حفظ کنیم.
- فرایندی را ایجاد و طراحی کنیم. (فرایند جدید)
چرا تحلیل و بهبود فرایند؟
- افزایش بهره وری
- کاهش زمان انجام کارها
- بهبود استفاده از منابع
- کاهش خطاها
- کاهش هزینههای عملیاتی
- کاهش هزینههای دوباره کاری
- کاهش ضایعات و هدر رفت منابع
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در تحلیل و بهبود فرایند
- استفاده از ابزارهای بهبود تخصصی و حرفه ای: استفاده از تکنیک ها و ابزارهای تخصصی تحلیل فرایند مانند تحلیل ارزش افزوده، نمودارهای پراکندگی، هیستوگرامها، دیاگرامهای علت و معلول، تجزیه و تحلیل پارتو و … بهره برده می شود
- استفاده از مشارکت سهامداران، کارکنان و ذینفعان
- تیم با تجربه و متخصص: بهرهگیری از تجربیات تیم در تحلیل و بهبود فرایندهای بیش از 50 سازمان
تدوین استراتژی و برنامه استراتژیک
لزوم داشتن برنامهریزی استراتژیک درحالحاضر بر کسی پوشیده نیست. در کشورهای توسعه یافته بنگاههای اقتصادی از ابعاد بسیار کوچک چند نفره تا بسیار بزرگ، همگی برنامهریزی دارند. برنامه ریزی استراتژیک، باعث افزایش هوشیاری و آگاهی سازمان نسبت به پویایی محیط میشود.
نداشتن برنامه استراتژیک باعث می شود، منابع در جهات مختلفی که نهایتاً منجر به ایجاد ارزش افزوده نشود، صرف شوند.
حتی اگر شما کسبوکاری یکنفره هم داشته باشید و بهصورت فریلنسر کار کنید، باز هم ضروری است چشمانداز مشخصی برای خود تعریف کنید و مأموریت خود را بدانید و ارزشهای خود را بشناسید.
در الگوریتم سیستمسازی، گام اول برنامهریزی است. علاوه بر این برنامهریزی استراتژیک اولین گام در راهاندازی کسبوکار باید باشد! بدون برنامه چطور انتظار موفقیت را دارید؟!
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در تحلیل و بهبود فرایند
- استفاده از استاندارد جهانی: رویکردی که ما به کسب و کار ها ارائه می دهیم عملیاتی و مبتنی بر تحقق اهداف کلان و میانی کسب و کار است.
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی: استفاده از نرم افزارهایی که قابلیت اتصال به دیگر نرم افزارهای داخلی سازمان از جمله نرم افزارهای منابع انسانی، ارزیابی عملکرد، مالی و BPM سازمان را خواهند داشت.
- تیم با تجربه و متخصص: بهرهگیری از تجربیات تیم که بیش از 40 مدل کسب و کار، بیش از 50 برنامه کسب و کار و تعداد زیادی بیزنس کیس طراحی و تدوین شده است.
طراحی ساختارکسب و کار
ساختار میتواند یک سازمان را بهوجود آورد یا آن را متلاشی کند.
تدوین ساختار مناسب علاوه بر آثار اقتصادی، در چابکی، افزایش کارایی و اثربخشی (بهرهوری) کسب و کار یکی از کلیدیترین عوامل اثرگذار است.
در این محیط پویا، سازمانی موفق است که ضمن تحقق سایر شرایط، مناسبترین ساختار را با توجه به اهداف و تواناییهای خویش بهکار گرفته و برای استمرار و امتداد شادابی و نشاط بایستی رضایت مستمر کارکنان را فراهم آورد تا نتیجه نهایی کارشان پیوسته به ارزش افزوده منتج شود.
طراحی ساختار کسب و کار یک جنبه حیاتی برای شروع و راه اندازی و حتی بقای یک کسب و کار است.
چارت سازمانی، نقشه بصری از ساختار یک سازمان است که روابط بین بخشها، واحدها و افراد را نشان میدهد. این چارت، سلسله مراتب سازمانی، خطوط گزارشدهی و ارتباطات بین بخشهای مختلف را مشخص میکند. از سوی دیگر شرح شغل، سند جامعی است که وظایف، مسئولیتها، اختیارات و شرایط احراز هر پست سازمانی را به طور دقیق بیان میکند.
ساختارکسب و کار مانند یک نقشه راه برای شما عمل میکند و به همه افراد کسب و کار کمک میکند تا بدانند وظیفه آنها چیست و چگونه میتوانند به بهترین شکل به اهداف سازمان کمک کنند
چرا طراحی ساختار کسب و کار؟
- تعیین سلسله مراتب
- تعریف وظایف
- افزایش شفافیت کاری
- تعیین کانالهای ارتباطی
- کاهش خطاهای ارتباطی
- تخصیص منابع بهینه
- فزایش مسئولیتپذیری
- جذب افراد مناسب و آموزش
- افزایش رضایت شغلی
- افزایش رشد و مقیاس پذیری
تمازهای آکادم سیستم سازی در طراحی ساختار کسب و کار
- استفاده از استاندارد جهانی: استفاده از الگوی مدل سازی سازمانی (Organizational Modeling) که برگرفته از معماری کسب و کار است.
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی: استفاده از ، از انواع مختلف چارت های سازمانی پویا یا ماتریسی.
پیادهسازی و استقرار OKR
در محیط پرشتاب امروزی، برای کسبوکارها بسیار مهم است که یک مسیر روشن و راهی ساده برای اندازهگیری پیشرفت و ارزیابی عملکرد کسب و کار خود داشته باشند. اهداف و نتایج کلیدی (OKRs) چارچوبی را ارائه میکنند که به کسب و کارها کمک میکند تیمهای خود را همسو کنند، اهداف بلندپروازانه را تعیین کنند و عملکرد خود را به طور مؤثر پیگیری کنند. در واقع بسیاری از کسب و کارهای موفق دنیا از چارچوب OKR برای ارزیابی عملکرد در کسب و کار خود بهره می برند.
غول های فناوری دنیا مثل گوگل، آمازون، نت فیلیکس، اسپوتیفای و… از این چارچوب برای ارزیابی عملکرد کسب وکار خویش استفاده می کنند.
چرا پیادهسازی و استقرار OKR؟
- ایجاد تمرکز برای رشد کسب و کار
- همسویی در رسیدن به اهداف
- جاه طلبی
- افزایش شفافیت برای مدیران و کارکنان
- افرایش مسئولیت پذیری و پاسخگویی کارکنان
- پیشرفت قابل اندازه گیری
تمایزهای آکادم سیستم سازی در طراحی ساختار کسب و کار
- تیم با تجربه و متخصص: تجربه در منتورینگ OKR به بیش از 30 سازمان و کسب و کار گوناگون.
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی: استفاده از یک نرم افزار بومی که می تواند سازمان ها را برای مستند سازی تسهیل نماید.
پیاده سازی و استقرار اتوماسیون فرآیند رباتیک(RPA)
اتوماسیون فرآیند رباتیک در واقع یک سیستم نرم افزاری است که به شما کمک می کند که کارهای تکراری، روتین و زمانبر را از طریق این نرم افزارها (یا همان ربات) ها انجام دهید. در واقع شما به کمک نرم افزارها، ربات های نرم افزاری (نه فیزیکی) میسازید و به آن ها دستور می دهید که چه کاری انجام دهند. این ربات ها می توانند فعالیتهای بسیاری انجام دهند. تقریبا می توان گفت هرکاری که شما در ارتباط با سیستم ها، نرم افزارها و … انجام میدهید را این ربات ها تقلید کرده و به بهترین وجه انجام می دهند. این ربات ها می توانند دستیار شما باشند و بخشی از فعالیت های زمانبر خسته کننده و روتین شما را به عهده گیرند.
چرا پیاده سازی و استقرار اتوماسیون فرآیند رباتیک(RPA)؟
- صرفه جویی در زمان
- کاهش خطا
- هزینه کمتر
- استقرار آسان
- انطباق بالا
تمایزهای آکادم سیستم سازی در پیاده سازی و استقرار اتوماسیون فرآیند رباتیک(RPA)
- تیم با تجربه و پیشتاز: این تکنولوژی ارزشمند در ایران توسط هیچ موسسه یا شرکتی ارائه نمی گردد و آکادمی سیستم سازی برای اولین بار اقدام به ارائه این خدمت به کسب و کارهای ایرانی نموده است.
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی: استفاده از بلکه از یکی از بهترین و حرفه ای ترین نرم افزارهای اتوماسیون فرآیند رباتیک یعنی نرم افزار Uipath.
مشاوره انتخاب نرم افزار
نرم افزار نامناسب سیستم سازی کسب و کارتان را با شکست مواجه میکند. انتخاب نرم افزارهایی که نیازکسب وکار شما را برآورده کرده و به سیستم سازی کسب و کارتان کمک کند نیازمند شناخت کامل نرم افزارها و نیازمندی های کسب و کارتان است. انتخاب هوشمندانه در این حوزه مهم است پرا که علاوه بر هزینه مالی که صرف میکنید هزینه زمان و استقرار نرم افزار را هم باید در نظر بگیرید، تصور کنید تمام این منابع و هزینه ها در جای اشتباهی صرف کرده باشید.
چرا مشاوره انتخاب نرم افزار؟
- کاهش هزینههای اشتباه
- صرفهجویی در زمان
- کاهش ریسک شکست پروژه
- هماهنگی با زیرساختهای موجود
- کاهش پیچیدگی
- انتخاب نرمافزار با قابلیت توسعه
- آمادگی برای تغییرات
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در مشاوره انتخاب نرم افزار
- شناخت دقیق نیازهای کسبوکار: شناسایی دقیق و حرفه ای نیازهای کسب و کار با تحلیل دقیق فرآیندهای کسبوکار و نیازمندی های آن
- شناخت کامل نرمافزارها و بازار آن: آشنایی کامل با آخرین فناوریها و نرمافزارهای موجود که سبب مقایسه حرفه ای و ارائه بهترین پیشنهاد به کسب و کار شما می شود
استقرار داشبورد مدیریتی
داشبوردهای مدیریتی به عنوان یک ابزار قدرتمند و بصری، نقش محوری در سیستمسازی کسبوکار ایفا میکنند. این ابزارها با ارائه یک نمای کلی و به روز از عملکرد کسبوکار، به مدیران کمک میکنند تا تصمیمات آگاهانهتر و سریعتری اتخاذ کنند و در نهایت به بهبود بهرهوری و کارایی سازمان منجر شوند.
داشبورد مدیریتی یک نمایش بصری از دادههای کلیدی کسبوکار است که به مدیران امکان میدهد تا به سرعت وضعیت فعلی سازمان را درک کنند و روندهای آتی را پیشبینی نمایند. این داشبوردها معمولاً از نمودارها، جداول و شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) استفاده میکنند تا اطلاعات پیچیده را به صورت ساده و قابل فهم ارائه دهند.
برای بهرهبرداری حداکثری از داشبوردها، سازمانها باید به کیفیت دادهها، انتخاب KPIهای مناسب، طراحی بصری جذاب و فرهنگسازی استفاده از دادهها توجه کنند.
چرا استقرار داشبورد مدیریتی؟
- ایجاد دیدگاه یکپارچه
- تصمیمگیری مبتنی بر داده
- افزایش بهرهوری و کارایی
- تسهیل در ایجاد فرهنگ دادهمحور
تمایزهای آکادمی سیستم سازی در استقرار داشبورد مدیریتی
- تیم با تجربه و متخصص: تجربه در استقرار داشبوردهای مدیریتی در چندین کسب و کار کوچک و متوسط.
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی: استفاده از نرم افزارهای تخصصی داشبورد سازی با قابلیت های حرفه ای و پویا مانند پاور بی آی (power bi).