در ارتباط با جذابیت کارآفرین شدن باید گفت در پشت هر شرکت تجاری و خصوصی، از هر اندازه و دامنهای که باشد، یک کارآفرین حضور دارد. آنها همه جا هستند؛ از فروشگاههای کوچک مواد غذایی گرفته تا استارت آپهای دیجیتالی. مک دونالد و فیس بوک توسط یک کارآفرین ساخته شدهاند. کوکاکولا توسط یک کارآفرین راه اندازی گردید. هر شرکت معروفی را که نام ببرید، یک کارآفرین در پشت آن بوده است.
اما در ازای هر کارآفرینی که موفق میشود، کارآفرینان بسیاری نیز وجود دارند که شکست میخورند. نظرسنجی گالوپ نشان داده است که عمر 50٪ مشاغل از پنج سال عبور نمیکند. طبق گزارش مجله Fortune Magazine، از هر ده استارت آپ، 9 تای آنها سرانجام شکست خواهند خورد. این اعداد ممکن است ناامید کننده به نظر برسند، اما این بدان معنا نیست که شما نباید به فکر کارآفرین شدن در حرفه خود باشید.
با اشتیاق واقعی، سخت کوشی، ایدهای عالی و تبحر در یادگیری، هر کسی میتواند یک کسب و کار ایجاد کند و به موفقیت دست یابد. قبل از کارآفرین شدن، باید بدانید که یک کارآفرین چیست، چه چیزی نیست و چه کاری برای آن لازم است. همچنین باید آموزش های مورد نیاز، از جمله مدارک کارآفرینی، و همچنین دامهایی که بر سر راه کارآفرین شدن وجود دارد را بشناسید.
کارآفرین به عنوان کسی تعریف میشود که با هدف سود مالی ریسک میکند. بدیهی است که کسب درآمد تنها انگیزه کارآفرینان نیست، اما ریسک پذیری، معمولاً به صورت سرمایه گذاری های مالی، موضوع اساسی همه کارآفرینان است.
کارآفرینان همچنین به فکر ایجاد کسب و کاری هستند که ماندگار باشد. یکی از عوامل تعیین کننده برای کارآفرین شدن، برداشتن اقدامات لازم برای ایجاد مشاغلی است که در صورت مدیریت صحیح، درآمد خود را حتی در حالیکه کار نمیکنید، ادامه دهند. به عنوان مثال، صاحب یک کافه، حتی اگر در حال رساندن بچه ها به مدرسه باشد تا وقتی که کافه باز است، درآمد کسب خواهد کرد.
چگونه کارآفرین شویم
اما برای کارآفرین شدن چه کاری میتوانید انجام دهید؟ مراحل آن چیست؟ به دلیل انواع مختلف کارآفرینی، راه های مختلفی نیز وجود دارد که میتوانید طی کنید. به عنوان مثال، مالک یک شرکت پستی دقیقاً همان مسیر یک دکوراتور داخلی را طی نمیکند. اما مراحل مشابهی وجود دارد که همه باید آنها را طی کنند. به طور کلی، مراحلی که میبایست برای تبدیل شدن به یک کارآفرین بردارید عبارتند از:
مرحله 1: صنعت یا جایگاه خود را پیدا کنید.
مرحله 2: درباره بازار خود تحقیق کنید.
مرحله 3: خود را آموزش دهید.
مرحله 4: کسب و کار خود را به آرامیبسازید.
مرحله 1: صنعت یا جایگاه خود را پیدا کنید
اولین و بارزترین مرحله برای کارآفرین شدن، یافتن جایگاه خاص خودتان است. بسیاری از افراد میخواهند کارآفرین شوند، اما نمیدانند به چه صنعتی مشغول شوند. بیشتر اوقات، جایگاه شما چیزی است که سالها در آن زمینه کار کرده اید. اگر در یک شرکت ساختمانی محلی نجار بودهاید، جایگاه شما میتواند بازسازی و مرمت خانه باشد. اگر سالها در رستوران کار کرده اید، احتمالاً درک خوبی از نحوه اداره یک تجارت غذایی دارید. تجربه فعلی شما مکانی عالی برای شروع جستجوی جایگاه خودتان است. اگر عاشق جایگاه خود باشید نیز کمک بزرگی است. برای داشتن سالها موفقیت، باید کاری را انجام دهید که دوست داشته باشید. پول به تنهایی به اندازه کافی محرک نخواهد بود که بتوانید هفته ای شصت تا هفتاد ساعت کار کنید. برای داشتن انگیزه به چیزی بیش از پول یعنی به یک هدف نیاز خواهید داشت.
مرحله 2: درباره بازار خود تحقیق کنید.
همچنین میبایست در مورد بازار موجود تحقیق کرده و زمینه و میزان تقاضا را تجزیه و تحلیل کنید. شاید میخواهید یک رستوران غذاخوری ایتالیایی خوب در زادگاه خود افتتاح کنید. آیا سایر رستورانها موفق هستند؟ آیا رستوران خوب دیگری در منطقه شما دایر است؟ آیا مشتریان محلی غذاهای ایتالیایی را دوست دارند؟ یافتن پاسخ این سوالات و موارد دیگر برای کارآفرین شدن و موفقیت طولانی مدت در آن ضروری است.
مرحله 3: خود را آموزش دهید.
در فرهنگ عامه یک افسانه مشترک وجود دارد که کارآفرینان موفق و خودساخته هرگز از دانشگاه فارغ التحصیل نمیشوند. با این حال، آمار و ارقام از این فرضیه پشتیبانی نمیکنند. طبق نظر تیمی از محققان جنوب کالیفرنیا، بیش از 95٪ از کارآفرینان با رشد بالا حداقل دارای مدرک لیسانس هستند. ی
آموزش یک کارآفرین
سه نوع آموزش وجود دارد که باید برای کارآفرین شدن در نظر بگیرید. اگرچه این موارد ضروری نیستند، اما مطمئناً به شانس موفقیت شما در طولانی مدت کمک میکنند.
- آموزش در صنعت موردنظر: اولین نوع آموزشی که باید در نظر گرفته شود، چیزی است که مستقیماً با رشته شما مرتبط باشد. اگر به دنبال افتتاح یک فروشگاه خودرو هستید، بدیهی است که به برخی از آموزشها و گواهینامههای مربوط به تعمیر خودرو نیاز خواهید داشت. اگر میخواهید یک رستوران راه اندازی کنید، آموزش خدمات غذایی مفید خواهد بود.
- گواهی کارآفرینی: بسیاری از کارآفرینان اگر میزان تحصیلاتشان پایین باشد، احتمالا گواهی یا مدرک کارآفرینی را در نظر میگیرند.
- تحصیلات مرتبط با تجارت و امور مالی: هر کارآفرینی، از صاحبان کافه های کنار جاده گرفته تا استارتاپ های جهانی، باید در مدیریت، امور مالی، مالیات و سایر موضوعات مرتبط با تجارت تبحر داشته باشند.برای کارآفرین شدن لزوماً به مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد احتیاج ندارید، اما یک پایه آموزشی در زمینه کسب و کار مطمئناً کمکتان خواهد کرد.آموزش کارآفرینی میتواند به معنای مدرک کارآفرینی واقعی یا تحصیلات عمومی در زمینه کسب و کار باشد .
مرحله 4: کسب و کار خود را به آرامی گسترش دهید
بسیاری از کارآفرینان مشتاق فکر میکنند که رشد سریع نشانه موفق بودن کسب و کار است. با این حال، بیشتر کسب و کارها به آهستگی، طی سالها و حتی دهه ها ایجاد میشوند. گسترش دادن آهسته کسب و کار به شما امکان میدهد که قبل از شروع شتابزده، موارد لازم را یاد گرفته و خود را تطبیق دهید. برخورد با موقعیت های جدید، آموزش کارآفرینی در حین کار را ارائه میدهد که آن را از هیچ مدرک رسمی دریافت نخواهید کرد. در بسیاری از موارد، کارآفرینان ضمن ایجاد کسب و کار خود در اوقات فراغت، مشاغل روزمرشان را نیز حفظ خواهند کرد.
نکاتی برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق
- کارآفرینان برای حفظ شغل خود نیاز به ابزارها، مهارت ها و ویژگی های بسیاری دارند و یکی از مهمترین کارهایی که میتوانند انجام دهند حفظ روحیه مثبت است. این به معنای خوش باوری در مورد موفقیت در کسب و کار نیست؛ بلکه به معنای حفظ نگرش و افکار مثبت حتی در مواقع سخت است. وقتی مشکلی پیش میآید، یک فرد منفی در مورد شکستهای احتمالی فکر میکند و ممکن است کار را کنار بگذارد، در حالیکه ذهن مثبت روی چگونگی رفع مشکل تمرکز میکند.
- یک کارآفرین خوب هم از نظر شخصی و هم از نظر حرفه ای روی یادگیری و رشد متمرکز خواهد بود. یعنی برای کارآفرین شدن، دریافت آخرین گواهینامه ها در صورت لزوم، شرکت در کلاسهایی برای ارتقا مهارت های ارتباطی یا دریافت اشتراک نشریات صنعتی که اطلاعات حیاتی برای تصمیم گیری های آینده فراهم میکنند، مهم است.
- همچنین بهتر است کارآفرینان امور مالی و شخصی را جدا از هم نگه دارند. به منظور بودجه بندی مناسب، توصیه میشود که کارآفرینان حساب بانکی جداگانهای برای پول متعلق به کسب و کار و دارایی شخصی خود داشته باشند. این امر ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسد، اما میتواند بر نحوه کار و هزینه شما تأثیر بگذارد.
- استراتژی مهم دیگر ایجاد شبکه پشتیبانی، چه احساسی و چه مرتبط با کسب و کار است. کارآفرینان نگرانی های زیادی دارند و برداشتن برخی از این وظایف از دوش آنها میتواند کمک کند تا روی کار خود تمرکز کنند. بسیاری از کارآفرینان یک گروه پشتیبانی شامل یک کارشناس حسابداری یا مالی، مشاور بازاریابی و یک مربی که میتواند مشاوره و راهنمایی بدهد، خواهند داشت.
پرهیز از دام ها
مشکلات زیادی وجود دارد که برای کارآفرین شدن باید از آنها اجتناب کرد. اگرچه برخی از آنها واضح هستند، اما میتوانند به آرامی موفقیت شما را از بین ببرند.
عملاً تمامی کارآفرینان موفق به شما خواهند گفت که هر چقدر ممکن است از بدهی خودداری کنید. برخی مانند مارک کوبان به شما میگویند که کاملاً از بدهی خودداری کنید. به گفته کوبان، اگر با وام گرفتن کار خود را شروع میکنید، محکوم به شکست هستید. سایر کارآفرینان موضع معتدل تری در قبال بدهی دارند و در عوض میگویند بدهی باید به حداقل برسد. کارآفرین شدن بدون پول کار سختی است، اما مبالغ زیادی بدهی برای کارآفرینان یک دام محسوب میشود.
ممکن است غیرمنطقی به نظر برسد، اما در صورت عدم مدیریت صحیح، موفقیت سریع نیز میتواند یک دام برای کارآفرینان باشد. وقتی مشاغل بیش از حد شلوغ میشوند، ممکن است نتوانند همه سفارشات را پردازش کنند، نقایص مدیریتی ممکن است خود را نشان دهند و ارتباطات شروع به خرابی نمایند. نتیجه آن کاهش مداوم درآمد و ورشکستگی است. آماده بودن برای موفقیت با مدلهای مدیریت مقیاس پذیر و کنترل کیفیت امری ضروری است.
دام دیگری که باید برای کارآفرین شدن از آن جلوگیری کرد، وابستگی بیش از حد به یک منبع درآمد واحد است. یک کارآفرین خوب اجازه نمیدهد که تنها یک مشتری بیش از 25٪ از درآمد او را تامین کند و از وابستگی بیش از حد جلوگیری خواهد کرد. این مفهوم در طی بحران مالی سال 2008 در سطح وسیعی مشاهده شد. شرکت American Axle قطعات اصلی را برای جنرال موتورز میساخت و جنرال موتورز حدود 76٪ از درآمد آنها را تشکیل میداد. پس از آنکه خودروساز به میزان قابل توجهی سفارشات خود را کاهش داد، این شرکت تقریباً محکوم به ورشکستگی شد.
مشکلات دیگری نیز وجود دارد که باید از آن جلوگیری کرد، از جمله درگیری داخلی و چرخش زیاد کارمندان. اما با مدیریت خوب، یک برنامه تجاری جامع و پشتیبانی با کیفیت، یک کارآفرین خوب میتواند رو به جلو حرکت کند.
منبع:
https://www.geteducated.com/career-center/how-to-become-an-entrepreneur/